Kladdkaka med chili och geisha
Publicerat: 2010-11-04 kl. 12:15:38
Provade på att göra ett nytt och smaskigt recept på kladdkaka. I denna skulle det i de vanliga ingredienserna plus hackad, färsk, chili! Givetvis kunde jag inte hålla mig till receptet helt, men såhär blev mitt recept av den gudagoda kladdkakan..
200 g smör
4 ägg
2 dl Mörkt Muscovadoråsocker
2 dl strösocker
1½ dl kakao
2 tsk Vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 fint hackad chili
6 bitar hackad Geishachoklad
Smält matfettet i en gryta på spisen och ta därefter av den från plattan. Rör därefter ner ägg, muscovadoråsocker, kakao, vaniljsocker, vetemjöl och chili i grytan. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm i diameter. Hacka Geishachokladen mycket fint och strö över kakan innan du sätter in den i ugnen. Grädda i ca 25 minuter i 175°.
Kladdkaka med chili
8-10 port
Ingredienser8-10 port
200 g smör
4 ägg
2 dl Mörkt Muscovadoråsocker
2 dl strösocker
1½ dl kakao
2 tsk Vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 fint hackad chili
6 bitar hackad Geishachoklad
Smält matfettet i en gryta på spisen och ta därefter av den från plattan. Rör därefter ner ägg, muscovadoråsocker, kakao, vaniljsocker, vetemjöl och chili i grytan. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm i diameter. Hacka Geishachokladen mycket fint och strö över kakan innan du sätter in den i ugnen. Grädda i ca 25 minuter i 175°.
Kommentarer
Trackback