Cupcakes med Baileys & Dumle
Publicerat: 2010-11-02 kl. 19:49:54
Mina fina cupcakes!
Testade på ett nytt recept i veckan, det är cupcaksen på bilden som är ljusare. De andra (chokladiga) gjorde jag samtidigt och är Nutella och Geisha Cupcakes.. recept på dessa kommer upp lite senare!
Cupcakes med Baileys & Dumle
12 normalstora formar
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl mjöl 2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
4 msk Baileys
24 dumle
Frosting/glasyr:
200 g philadelphiaost
ca 3½-4 dl florsocker
2 msk Baileys
Dekoration:
Chokladströssel
Chokladbit/Dumle
Vispa äggen och sockret pösigt och nästan "vitt". Smält smöret och häll i mjölken i smöret och blanda sedan i detta med ägg- och sockersmeten. Blanda i mjöl, bakpulver och salt, rör till sist ner likören.
Lägg ut stora muffinsformar och lägg ner en dumle i varje form. Klicka ner smeten och grädda i ugnen 175 C i ungefär 20 minuter. Prova med en sticka för att se att cupcaksen är klara och låt de sedan svalna i kyla eller under bakduk innan glaseringen.
Blanda ihop frostingen och se till att konsistensen blir som mjukt smör. Ibland kan det behövas extra florsocker, ibland mindre. Ta en spritsare, eller påse och spritsa försiktigt ut frostingen över cupcakesen. Lägg eventuellt på en chokladbit eller dumle och strö på lite strössel.
Sen är det bara att njuta!
Kommentarer
Trackback