Lek med läskiga lådor på Halloween

Publicerat: 2010-11-05 kl. 17:04:29
Halloween är ju trots allt Halloween och ska innebära en den kittlande rädsla under lekarna på kalaset.. Något som jag minns ifrån Halloweenfesterna från när jag var liten var de underbart roliga lekarna där man fick doppa händerna i olika geggiga, håriga eller iskalla saker. Oftast gick leken ut på att man var lag och skulle ha tag i olika saker eller att man skulle gissa vad burkarna innehöll..
Vad man bestämmer att leken ska gå ut på får man bestämma själv och se hur de passar bäst ihop med resten av lekarna.. om det är så att man kör med lag i alla lekar, om man samlar poäng eller om det är ett gäng lekar oberoende av varandra. Det beror mycket på vilken ålder det är på barnen..

Gör såhär: Hitta ett antal burkar och gör i ordning vad du vill fylla dessa brukar med.. Det ska gärna vara saker med olika konsistens..då blir det roligare. T.ex en låda med överkokad spagetthi, en med vatten och gelegodisar, en med havregryn, en med gossedjur, en med lingon, en med krossade tomater osv..

Sen sätter du påsar över så att man endast kan trycka ner en hand..utan att se vad det är i den.. Om barnen ska hitta inplastade lappar med ord, nycklar, pengar eller vad det nu kan vara, så lägger du ner det innan leken börjar, och se till att det du lägger inte förstörs av kletet.
När det är dags för barnen att få känna ska de ha en ögonbindel och gå en och en tillsammans med någon som leder, så att de hittar rätt. När barnen har kännt klart i alla burkar får de tvätta händerna direkt, så att inte leken avslöjas.

Garanterat uppskattad och kan absolut även användas för vuxna.. men kanske då en svårare variant där man ska finna ett ord eller bokstav i varje burk och sedan bilda något slags lösenord eller en mening..

Kommentarer
» patrik

Tack ni räddat min dotters kalas, massa kärlek till er!!!

2013-10-19 | 01:07:38

Kommentera här..:

Namn/alias:
Kom ihåg lilla mig?

E-postadress: (publiceras absolut inte)

URL/Bloggadress:

Din egna kommentar:

Trackback