Jordenrunt-fest!

Publicerat: 2010-11-18 kl. 21:09:10
Min bror satt häromdagen och tittade på min blogg. Han tänkte en stund och föreslog sedan att man kunde ha en jorden runt fest! Jag blev stolt över storebror som kunde vara så fantasifull, tillsammans började vi skissa lite på hur en sådan fest skulle kunna se ut!
Värdparet skickar ut inbjudan till sina gäster där det står vilket land som just det paret ska representera. Det kan tillexempel vara Mexico. På inbjudan ska även stå att paret ska klä sig i Mexicanska kläder, på valfritt vis. Att de ska ha med sig en maträtt (om det ska vara förrätt, varmrätt eller dessert ska även stå skrivet från värdparet, så att middagen blir komplett). Dessutom ska paret komma på någon typ av aktivitet som har med sitt land att göra, i detta fall Mexico.
Meningen är då att man ska ha bjudit ett antal par (eller grupper av personer) som ska "vara ifrån" olika länder. Att man har gäster som representerar Mexico, Indien, Thailand, USA, Italien, Kenya, Kuwait, Österrike och så vidare. Alla dessa gäster ska ha bidragit till ett knytkalas med mat där allt som behövs finns med. Därmed får man en middag som är inspirerad från alla jordens hörn.
Under kvällen ska sedan paren i tur och ordning aktivera gästerna genom att göra något som är typiskt landet. För de som representerar Mexico kan det tillexempel vara att slå sönder en pinata eller att ha tequilarace. Det kan även vara någon slags cermoni eller dans, vad än man tycker passar för festen och landet.
På detta sätt går det nästan inte att få en tråkig fest utan jag tror att gästerna kan bli oroligt nöjda!
Självklart är det viktigt att värdparet är de som anstränger sig extra mycket med att komma på piffiga saker om sitt land och fyller på buffébordet med extra mat!
Mer information om denna fest kommer vid ett senare tillfälle :)

Kommentarer

Kommentera här..:

Namn/alias:
Kom ihåg lilla mig?

E-postadress: (publiceras absolut inte)

URL/Bloggadress:

Din egna kommentar:

Trackback