Meny för en spa-kväll
Publicerat: 2009-02-16 kl. 20:22:27

Välj och vraka, det finns alltid något som kan smaka :)
Fyll på energiförrådet meden smakrik fullkornspasta med lax och citrondressing.
1/2 gurka
1 romansallad
2 msk smör-&rapsolja
1 dl hackad dill
1 krm svartpeppar
300 g skinn- och benfri varmrökt lax
Citrondressing:
2 dl minifraiche
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 msk flytande honung
2 krm salt

Ingredienser
4 port
300 g fullkornspasta1/2 gurka
1 romansallad
2 msk smör-&rapsolja
1 dl hackad dill
1 krm svartpeppar
300 g skinn- och benfri varmrökt lax
Citrondressing:
2 dl minifraiche
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 msk flytande honung
2 krm salt
Gör så här
Rör ihop ingredienserna till dressingen. Koka pastan. Skär gurkan i tärningar. Dela salladen i bitar. Häll av vattnet från pastan och rör ner smör-&rapsolja och dill. Blanda pasta, gurka och sallad på ett stort fat. Krydda med peppar. Lägg på laxen delad i bitar. Servera salladen med dressingen.Ingredienser
4 st
1 burk kikärter, 400 g2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika&chili
1 krm salt
1 röd paprika
4 stora tortillabröd
4 dl strimlad sallad
Gör så här
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mosa eller mixa dem och blanda med crème fraiche och salt. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i små bitar. Bred kikärtsröran på bröden. Strö över paprika och sallad. Vik och rulla ihop. Servera med en blandad sallad.Ingredienser
4 port
Grundsallad:700 g tvättad potatis
Dressing:
2-3 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Ställ dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Lägg över potatisen på ett stort fat. Blanda ihop dressingen och häll den över potatisen. Blanda potatisen med t ex grönsaker och strö över ost, nötter, kött eller fisk. Servera med en sås. Pröva klassikern sandvikare, här med lite salt gubbröra på mörkt bröd.
1 ask ansjovisfiléer, ca 125 g
2 msk finhackad rödlök
1 1/2 dl minifraiche
3 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
8 skivor mörkt bröd
recept och bilder www.arla.se
Ingredienser
4 port
4 ägg1 ask ansjovisfiléer, ca 125 g
2 msk finhackad rödlök
1 1/2 dl minifraiche
3 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
8 skivor mörkt bröd
Gör så här
Hårdkoka äggen, 8-10 min. Skala och hacka dem. Hacka ansjovisen. Blanda ägg, ansjovis, lök, minifraiche och dill. Smaksätt med salt och peppar. Lägg ihop brödskivorna två och två med fyllning emellan. Dela i trekanter. Servera med gurka och tomat.
Kommentarer
Trackback