Kalasmat!!

Publicerat: 2009-02-24 kl. 23:12:34
Måste bara få uttrycka min negativa inställning till att bjuda på korv och bröd på barnkalas.
Javisst, det kanske uppskattas,DÅ OCH D Å.. men barn kräver också variation!
Har sökt runt på www.arla.se (som för övrigt har de bästa recepten för alla tillfällen) och hittade nya, goda och barnvänliga rätter:

Flygande Jakob

  Flygande Jakob

Ingredienser

4 port

3 dl Kelda Vispa Lätt mellangrädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
2 st banan

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och dela bananerna på längden. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Tag ut kycklingen och strö över jordnötterna.

Servera med kokt ris och sallad.


Lammfärsburgare i pitabröd

  Lammfärsburgare i pitabröd

Ingredienser

4 port

400 g lamm- eller nötfärs
3/4 tsk salt
1 tsk rosmarin
smör-&rapsolja oliv

Till servering:
4 pitabröd
250 g Keso cottage cheese, fetaoliv
grönsallad
2 tomater
1 rödlök

Gör så här

Blanda färsen med salt och rosmarin. Forma färsen till 4 tunna hamburgare. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpannan ca 1 min på varje sida. Servera burgarna i varma pitabröd med cottage cheese, strimlad sallad, skivad tomat och rödlök.

Hamburgare för alla

  Hamburgare för alla

Ingredienser

4 port

400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 portionsbröd, vitt eller mörkt
skivade grönsaker
sallad

Dressing
2 dl gräddfil
3/4 dl sweet chilisås
1 krm salt

Gurkröra
1 1/2 dl cottage cheese, KESO® naturell
1/2 dl bostongurka
1 msk senap

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till gurkröran. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Forma färsen till 4 tunna hamburgare. Stek i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida. Duka fram hamburgare och alla tillbehör på bordet. Nu är det bara att montera sin egen hamburgare.

Kalasgoda minipizzor
  Kalasgoda minipizzor

Ingredienser

16-18 st

2 1/2 dl pizzamix
3/4 dl vatten
1/2 dl italiensk tomatsås
6 skivor rökt skinka
1 dl majs
1 1/2 dl Arla Köket riven ost pizza

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Rör ihop pizzamix och vatten till en jämn och smidig deg. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord. Tryck ut rundlar med t ex ett glas, 6 – 7 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Samla ihop resten av degen och kavla ut den på nytt. Tryck ut fler rundlar. Bred tomatsåsen på bottnarna. Skär skinkan i strimlor. Lägg på skinka och majs, strö över osten. Grädda pizzorna i mitten av ugnen 7 – 9 min.

Recept och foto: www.arla.se




Kommentarer
» Frida

Jag gillade minipizzorna!

2009-03-03 | 12:31:36

Kommentera här..:

Namn/alias:
Kom ihåg lilla mig?

E-postadress: (publiceras absolut inte)

URL/Bloggadress:

Din egna kommentar:

Trackback