planering av 1-årsfirande!!

Publicerat: 2009-02-25 kl. 10:59:34

Här var min syster bara några månader gammal.. ca 4 månader, naiv och glad åt livet!


En lite mer seriös tjej.. på bilden ca 10 månader! Hon knatar runt på sina ben och förstår så mycket mer.
Men klart den där glädjen finns kvar.. och den ska skina på hennes dag!!

Inbjudningskort: Klipp ut vita kort som du låter din 1-åring rita någonting på en sidan och du själv skriver inbjudan på andra sidan. Eftersom ditt barn har så mycket fantasi kommer förmodligen alla kort att se olika ut. Kul att spara för nära och kär.
Eller kan du klippa ut tex, en groda, prinsessa, nalle, sjörövare, katt eller något annat i ganska stor storlek. Hitta sedan kort på ditt barn där du kan klippa ut huvudet och klistra in som huvud i din figur. Skriv inbjudan på baksidan.

Dekorationer
Dekorera med ballonger och serpentiner och sätt några plastleksaker på bordet. Sätt även ut födelsedagsbarnets gosedjur lite överallt i rummet. Om det är få barn bjudna kan eventuellt Nalle få sitta med vid bordet.


Aktiviteter

Krypstafett: Om alla barnen på kalaset kan krypa kan man ha krypstafett där föräldrarna är vid ena sidan av rummet och barnet vid den andra. Låt barnen börja samtidigt! Sedan är det föräldrarna som på alla tänkbara sätt ska locka sitt barn till sig.

Sångstund: Sätt alla barn och vuxna i den ring på golvet och sjung sånger ihop som t.ex. Imse vimse spindel,  I ett hus i skogens slut, Dansa min docka m.m.

Konstverk: Lägg ut en stor vit pappersduk där barnen får tillgång till kritor och kladda och rita så mycket det vill. Kanske blir det ett snyggt konsverk som kan man sätta upp i barnets rum.

Minnet: Ta kort med alla gäster och födelsedagsbarnet och ge varje familj ett papper där du redan har ritat ut platsen där deras kort ska klistras. Sedan får familjeran rita, skriva och klistra in saker för att göra det fint. När du sedan har framkallat korten är det bara att klistra in bilderna och sätta ihop sidorna till en riktig bok!


 Godispåse: Barnen är för små för mycket godis (tycker jag)..och fiskedamm förstår de inte riktigt än! Fyll en fin godispåse med saker som: ett litet russinpaket, en pixibok , en leksak, majsbågar, en kritask, minibananm.m


Kommentarer
» Lisa

Det är det säkert, hehe.

2009-02-25 | 11:14:30
URL: http://thecharmedone.blogg.se/
» CARRO

SVAR: haha ja verkligen!

en tjej som heter rosanna, http://toffsfjant.blogg.se/

jag vann den förut när hon hade en tävling :)

2009-02-25 | 11:43:32
URL: http://typcarros.blogg.se/
» pennie

SV: haha. tack. :) ja, det har jag.

2009-02-25 | 12:16:07
URL: http://jenniferdenice.blogg.se/
» Mia

Tack så mycket :) Trevlig blogg du har. Många tips :)

2009-02-25 | 13:36:00
URL: http://mijasblogg.blogg.se/
» Sundare

Tack snälla för tipset :) Jag läser runt massor på internet, så nu håller jag på å försöker se till att jag får i mig alla näringsämnen om dagen :) Fastan var för att rena kroppen från allt "skit" som jag stoppat i mig under flera år. Jag läste att fasta var bra, men jag klarar inte att inte äta nåt och bara dricka vatten... ;)

2009-02-25 | 18:19:24
URL: http://sundare.blogg.no
» Sundare

Nu efter jag fastade i två dagar så är jag bara sugen på nyttigare saker än jag åt tidigare. Många år med godis istället för mat är inte det lättaste att vända om på, men jag ska visa för mig själv att det går :)

2009-02-26 | 00:51:59
URL: http://sundare.blogg.no

Kommentera här..:

Namn/alias:
Kom ihåg lilla mig?

E-postadress: (publiceras absolut inte)

URL/Bloggadress:

Din egna kommentar:

Trackback