Bananglass till barnkalaset!

Publicerat: 2011-05-17 kl. 15:46:04
Jag har provat en ny och rolig efterrätt som passar pefekt istället för tårta på barnkalaset eller festen där hemma. Dessutom är det ett nyttigare alternativ till efterrätt!
Såhär ser bananglassarna ut
  • Det du behöver är: blockchoklad (vit, mörk eller ljus), pinnar (glasspinnar eller blompinnar), bananer, pynt (strössel, nötmix eller kokos).
  • Såhär gör du: Smält chokladen i micron, skala och dela bananerna på mitten, sätt i en pinne i varje banandel och doppa sedan i den smälta chokladen så att hela bananen täcks av choklad. Rulla sedan banerna i valfritt "pynt" som t.ex strössel eller krossade nötter. Lägg sedan bananerna på ett smörpapper som du lägger på en bricka eller liknande. Ställ in i frysen och låt stå i minst 1 timma. Längre tid går också jättebra! När det är dags att servera är det bara att ta ut bananglassarna ur frysen och eventuellt lägga en klick med glass vid sidan om. SJUKT GOTT, riktigt mumsigt :)
  • Det är helt enkelt superenkelt att göra dessa och du bestämmer hur lyxiga, barnsliga eller roliga de ska se ut. Blandarman i karamellfärg i vit choklad och rullar i strössel blir det mycket färg och passande för barnkalas. Doppar man i mörk blockchoklad och nötter känns det kanske lite lyxigare.

RSS 2.0