Prinsesstårta?!

Publicerat: 2009-01-04 kl. 13:43:51
Ett tips för alla föräldrar när det gäller tårta och kalas: barn tycker oftast inte om vanlig tårta!
Fråga ditt barn vilken efterrätt som är mest omtyckt och bjud på den.
Populära efterrätter bland barn brukar vara: glasstårta, chokladpudding, daimtårta och glassbomb.

Vill man ändå bjuda på tårta kan man ganska lätt skippa den vanliga grädd- eller prinsesstårtan och fylla med andra godsaker som t.ex choklad, blandade bär, godis, nutella, kolasås och annat gott.





Här bjöd jag på en riktigt god tårta (som min mammas vännina gjorde till mig). Den var mest fylld med choklad och chokladsås!! MUMS
Istället för att ha marsipan runt om tårtan hade jag superpaste.
Då kanske några där hemma undrar vad sugarpaste är?
Här kommer lite kort information som jag hämtade från http://www.dekoreramera.se/

Suparpaste kallas även sockerpasta. Den används till att täcka tårtor istället för marsipan. Det finns marsipan som är "extravit" men den kan aldrig blir lika kritvit som sugarpaste kan bli, eftersom mandeln är med som ingrediens i marsipanen och bryter av i färg. Sugarpaste innehåller ingen mandel vilket är en fördel t.ex. för allergiker plus att man verkligen får den helt kritvita färgen.
Sugarpaste är ett mer flexibelt material att arbeta med. Den håller ihop bättre när man t.ex. täcker tårtan. Den är lätt att färga eftersom man utgår från den vita färgen och då kan få klara härliga vackra färger. Dock är det trixigt att få till en snygg röd färg samt en snygg svart färg. Det går åt väldigt mycket färg och det kan bli en lite bitter smak när man överkonsumerar färgen. Den finns även en sugarpaste med chokladsmak som är helt underbart god. När du färgar in sugarpaste själv och vill ha en mörkare och djupare nyans av din valda färg så färga in den minst två dagar innan du skall ha den och låt färgen mogna. Men den absolut främsta anledningen till att använda sugarpaste är att den är så fantastiskt mycket lättare att jobba med, att kavla, att få till snygga kanter runt tårtan, än vad marsipan är.
Om du använder 100% sugarpaste blir smaken väldigt söt eftersom det inte finns någon mandel i den som bryter av smaken.

Mitt tips:
Se upp för att fylla tårtan för sött, tillsammans med sugarpasten kan det bli en riktig sockerbomb. Syrliga bär gör susen.

Jag tycker
Sugarpaste är mycket godare än marsipan, tycker jag och många barn och även vuxna med mig med mig. Marsipan är inte vidare populärt bland de små, det är bara att inse!

Kommentarer

Kommentera här..:

Namn/alias:
Kom ihåg lilla mig?

E-postadress: (publiceras absolut inte)

URL/Bloggadress:

Din egna kommentar:

Trackback