Tipspromenad

Publicerat: 2009-02-06 kl. 10:38:41
Tipspromenad

Innan varmrätten dukas fram, för att ge dig lite extra tid och för att få gästerna att prata med varandra, kan man anordna en tipspromenad. Har man en trädgård är det ju ultimat att sätta upp frågorna där, om vädret tillåter. Om det inte finns några möjligheter att vara utomhus kan man lika gärna sätta upp frågorna inomhus.

Hur många frågor du vill ha och vilken typ av frågor det ska vara avgör du själv. Jag tycker att omkring 10 frågor brukar vara lagom.
Eftersom det är födelsedagsbarnet som ska stå i centrum kan det vara roligt om frågorna handlar just om han/henne. Det är extra kul om ni blandar frågor som bara barndomsvänner, arbetskompisar eller idrottsvänner vet svaret på. Då gäller det även att du delar in lag med blandade kopplingar till födelsedagsbarnet så att alla lag får en ärlig chans.

När alla lag är klara och har svarat 1, X, 2 på frågorna kan du antingen rätta alla lagens lappar eller låta dem göra det själva. Faktum är att det är roligast om ni låter ett lag rätta någon annans lags lapp och du högt ställer frågorna för att se vilka som kan svaren eller som är helt ute och cyklar. Rättningen passar utmärkt att göra mellan varmrätten och efterrätten.  

TIPS! Har ni en temafest kan ni ju låta tipspromenaden ha samma tema som festen..

Kommentarer

Kommentera här..:

Namn/alias:
Kom ihåg lilla mig?

E-postadress: (publiceras absolut inte)

URL/Bloggadress:

Din egna kommentar:

Trackback