Meny för en spa-kväll
Publicerat: 2009-02-16 kl. 20:22:27
När man har en spa-fest är det nyttig, lyxig och energirik mat som gäller. Därför har jag tagit fram goda och enkla recept från www.arla.se (min favvosida)
Välj och vraka, det finns alltid något som kan smaka :)
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika&chili
1 krm salt
1 röd paprika
4 stora tortillabröd
4 dl strimlad sallad
700 g tvättad potatis
Dressing:
2-3 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Välj och vraka, det finns alltid något som kan smaka :)
Fyll på energiförrådet meden smakrik fullkornspasta med lax och citrondressing.
1/2 gurka
1 romansallad
2 msk smör-&rapsolja
1 dl hackad dill
1 krm svartpeppar
300 g skinn- och benfri varmrökt lax
Citrondressing:
2 dl minifraiche
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 msk flytande honung
2 krm salt
Ingredienser
4 port
300 g fullkornspasta1/2 gurka
1 romansallad
2 msk smör-&rapsolja
1 dl hackad dill
1 krm svartpeppar
300 g skinn- och benfri varmrökt lax
Citrondressing:
2 dl minifraiche
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 msk flytande honung
2 krm salt
Gör så här
Rör ihop ingredienserna till dressingen. Koka pastan. Skär gurkan i tärningar. Dela salladen i bitar. Häll av vattnet från pastan och rör ner smör-&rapsolja och dill. Blanda pasta, gurka och sallad på ett stort fat. Krydda med peppar. Lägg på laxen delad i bitar. Servera salladen med dressingen.Ingredienser
4 st
1 burk kikärter, 400 g2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika&chili
1 krm salt
1 röd paprika
4 stora tortillabröd
4 dl strimlad sallad
Gör så här
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mosa eller mixa dem och blanda med crème fraiche och salt. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i små bitar. Bred kikärtsröran på bröden. Strö över paprika och sallad. Vik och rulla ihop. Servera med en blandad sallad.Ingredienser
4 port
Grundsallad:700 g tvättad potatis
Dressing:
2-3 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Ställ dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Lägg över potatisen på ett stort fat. Blanda ihop dressingen och häll den över potatisen. Blanda potatisen med t ex grönsaker och strö över ost, nötter, kött eller fisk. Servera med en sås. Pröva klassikern sandvikare, här med lite salt gubbröra på mörkt bröd.
1 ask ansjovisfiléer, ca 125 g
2 msk finhackad rödlök
1 1/2 dl minifraiche
3 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
8 skivor mörkt bröd
Ingredienser
4 port
4 ägg1 ask ansjovisfiléer, ca 125 g
2 msk finhackad rödlök
1 1/2 dl minifraiche
3 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
8 skivor mörkt bröd
Gör så här
Hårdkoka äggen, 8-10 min. Skala och hacka dem. Hacka ansjovisen. Blanda ägg, ansjovis, lök, minifraiche och dill. Smaksätt med salt och peppar. Lägg ihop brödskivorna två och två med fyllning emellan. Dela i trekanter. Servera med gurka och tomat.recept och bilder www.arla.seKommentarer
Trackback