Meny för en spa-kväll

Publicerat: 2009-02-16 kl. 20:22:27
När man har en spa-fest är det nyttig, lyxig och energirik mat som gäller. Därför har jag tagit fram goda och enkla recept från www.arla.se (min favvosida)
Välj och vraka, det finns alltid något som kan smaka :)

Pasta- och laxsallad

Fyll på energiförrådet meden smakrik fullkornspasta med lax och citrondressing.

Pasta- och laxsallad

Ingredienser

4 port

300 g fullkornspasta
1/2 gurka
1 romansallad
2 msk smör-&rapsolja
1 dl hackad dill
1 krm svartpeppar
300 g skinn- och benfri varmrökt lax

Citrondressing:
2 dl minifraiche
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 msk flytande honung
2 krm salt

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Koka pastan. Skär gurkan i tärningar. Dela salladen i bitar. Häll av vattnet från pastan och rör ner smör-&rapsolja och dill. Blanda pasta, gurka och sallad på ett stort fat. Krydda med peppar. Lägg på laxen delad i bitar. Servera salladen med dressingen.

Vegowrap med hummus

Supergod röra till wraps! Också gott i pitabröd eller tunnbröd om du vill. Vegowrap med hummus

Ingredienser

4 st

1 burk kikärter, 400 g
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika&chili
1 krm salt
1 röd paprika
4 stora tortillabröd
4 dl strimlad sallad

Gör så här

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mosa eller mixa dem och blanda med crème fraiche och salt. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i små bitar. Bred kikärtsröran på bröden. Strö över paprika och sallad. Vik och rulla ihop. Servera med en blandad sallad.

Sallad med rostad potatis

Med ugnsstekt potatis blir potatissalladen som ny. Blanda i dina favoriter och gör din egen specialsallad! Sallad med rostad potatis

Ingredienser

4 port

Grundsallad:
700 g tvättad potatis
Dressing:
2-3 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Ställ dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Lägg över potatisen på ett stort fat. Blanda ihop dressingen och häll den över potatisen. Blanda potatisen med t ex grönsaker och strö över ost, nötter, kött eller fisk. Servera med en sås.

Sandvikare med gubbröra

Pröva klassikern sandvikare, här med lite salt gubbröra på mörkt bröd. 

Ingredienser

4 port

4 ägg
1 ask ansjovisfiléer, ca 125 g
2 msk finhackad rödlök
1 1/2 dl minifraiche
3 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
8 skivor mörkt bröd 

Gör så här 

Hårdkoka äggen, 8-10 min. Skala och hacka dem. Hacka ansjovisen. Blanda ägg, ansjovis, lök, minifraiche och dill. Smaksätt med salt och peppar. Lägg ihop brödskivorna två och två med fyllning emellan. Dela i trekanter. Servera med gurka och tomat.

Sandvikare med gubbröra

recept och bilder www.arla.se

Kommentarer

Kommentera här..:

Namn/alias:
Kom ihåg lilla mig?

E-postadress: (publiceras absolut inte)

URL/Bloggadress:

Din egna kommentar:

Trackback